Schipholtunnel II

Project: Afdichting Schipholtunnel
Beschrijving project:
In 2010 is Liquid Rubber ingeschakeld voor het afdichten van de dilataties in het betondek van de Schiphol tunnel. Dit project is destijds in alle tevredenheid uitgevoerd en uiteraard nog steeds waterdicht. Dit zorgde ervoor dat tijdens de renovatie van een ander gedeelte van de tunnel, Liquid Rubber weer ingeschakeld werd om de afdichting van de dilataties te voorzien.

Het tunneldek is tot op het kale beton gestript waardoor de dilataties bloot kwamen te liggen. De dilataties hadden een breedte van 4cm en een dieptie van 50cm.

Allereerst is de volledige dilatatie en het beton grondig gereinigd. In de gehele dilatatie van 50cm is Liquid Rubber HBS200 gezet. Vervolgens is er een brugvoeg gemaakt wederom HBS200 maar nu in combinatie met Geotextiel.

Liquid Rubber zorgt voor een extreem flexibele waterdichting in dit project. Gezien de druk van de vliegtuigen die over het tunneldek heen rijden, werken de dilataties enorm. Liquid Rubber kent een blijvende flexibiliteit voor een duurzame afdichting.

Een erg mooi project waar wij als Liquid Rubber Europe zeer trots op zijn.