Waterafdichting dak monument

Project: Dakafdichting
Beschrijving project:

Onze producten worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waardoor wij bij veel (bouw)projecten betrokken zijn. Maar het is altijd een hele eer voor ons om onze bijdrage te mogen leveren bij bijzondere projecten zoals deze.
De Burcht van Herzele is vermoedelijk gebouwd in de 13de of 14de eeuw. De burcht bestond uit een poortgebouw, de donjon, keuken, ridderzaal, nutsvoorzieningen en de (nog opstaande) ronde woontoren met aangebouwde traptoren. Tijdens de Nederlandse opstand in 1579 werd de burcht zwaar vernield door de Spanjaarden en is het kasteel niet volledig meer hersteld. Enkel het poortgebouw, de noordoostelijke vleugel (met woontoren en de keuken), de schuur en de stal zijn hersteld.
Sinds 1957 is de Burcht van Herzele een beschermd monument en is er in 1972 begonnen met restauratiewerken, die in 1977 zijn voltooid. Nu bijna 50 jaar later is het dak van de ronde woontoren aan de beurt.
Er is gekozen om de producten van Liquid Rubber te gebruiken bij het afdichten van het dak, onder andere vanwege de duurzame oplossing die hiermee gecreëerd wordt. Het met zink bekleedde dak is vooraf opgeruwd en grondig schoongemaakt. Alle opstanden, voegen en naden zijn eerst met Liquid Rubber HBS200 afgedicht en bewapend met het Geotextiel. Vervolgens is met het twee componenten spuitsysteem van Liquid Rubber het gehele dak waterdicht gemaakt. Doordat onze producten naadloos aansluiten en een uitstekende hechting hebben, is dit geweldige monument weer beschermt!