Vloeibaar RubberVloeibaar Rubber coatingVloeibaar Rubber coatings

Milieuvriendelijke vloeibare afdichting

Vloeibaar rubber

Bekijk portfolio

BETONAFDICHTING

Het afdichten van beton komt voor in allerlei vormen. Beton dient in veel gevallen waterdicht gemaakt te worden. Dit kan zijn tegen vochtintreding in de constructie, of tegen bescherming van de stalen wapening in het beton om zo betonrot tegen te gaan.

Liquid Rubber is het ideale product om beton duurzaam te beschermen. Of het nu gaat om het afdichten van volledige beton oppervlaktes zoals kelders en betondekken, of om detail aansluitingen of naden, Liquid Rubber heeft de perfecte oplossing. Liquid Rubber voorziet in een naadloze en flexibele afdichting met een blijvende flexibiliteit van 900%. Gezien Liquid Rubber volledig naadloos is, kent het geen zwakke plekken in de afdichting, ook niet op overgangen of details.

Zo kan Liquid Rubber toegepast worden als afdichting op kelders, funderingen, maaiveld details, parkeerdekken, silo’s, opslagputten, mestputten, stortnaden, keerwanden, kalkzandsteen wanden, ytong blokken, gipsblokken, prefab elementen zandcement wanden/vloeren en nog vele andere toepassingen. Dit geldt voor nieuwe constructies maar ook als renovatieproduct. Liquid Rubber kan zeer eenvoudig (haar)scheuren in beton repareren. En gezien de blijvende flexibiliteit ook de werking van de scheuren duurzaam opvangen.

betonafdichting
vloeibaar rubber vijvers
betonafdichting ondergrondse kelder
betonafdichting kelder

Vloeibaar rubber

Bekijk portfolio
Download brochure

Luchtdicht Bouwen

Vloeibaar luchtdicht bouwen is inmiddels een wel bekend concept in bouwend Nederland. Luchtdicht bouwen is het dichten van alle ongewenste kieren en naden in een woning of gebouw om de ongecontroleerde luchtstromen (in- en exfiltratie) te voorkomen. Op deze manier kan de luchtstroming gecontroleerd worden en is het energieverlies minimaal. Vloeibaar luchtdicht bouwen draagt bij aan een energiezuinig gebouw en is een onderdeel van passief bouwen. Luchtdicht bouwen is één van de pijlers van energiezuinig bouwen.

Liquid Rubber HBS200 wordt veelvuldig gebruikt als vloeibare luchtdichte afdichter in bouwend Nederland. Liquid Rubber is een eenvoudig maar uiterst effectief product. Zo kent het product een hechting op licht vochtige ondergronden, hecht het op alle ondergronden en is zeer eenvoudig aan te brengen met kwast of airless spuit. Gezien de zeer hoge flexibliteit van 900% en de laagst mogelijk gemeten luchtdoorlatendheid (0.0004L/(s.m2)) voorziet Liquid Rubber in een zeer hoogwaardige kwalitatieve afdichting.

Zo kan het product perfect gebruikt worden voor het afdichten van kozijnaansluitingen, fundering-wand aansluiting, rondom doorvoeren, naden van prefab elementen, dak-gevel aansluiting en nog veel meer.

luchtdicht bouwen
luchtdicht bouwen dorpel
lucht dicht bouwen
luchtdicht bouwen kozijnaansluiting

Vloeibaar rubber

Bekijk portfolio

DAKBEDEKKING

Het waterdicht afdichten van daken is vaak divers en lastig. Liquid Rubber HBS200 en Liquid Rubber SprayGrade zijn ideaal voor deze diverse afdichtingen. Deze producten kunnen aangebracht worden op diverse bestaande dakbedekkingen zoals; Bitumen, kunststof, APP, EPDM (met voorbehandeling), PVC en vele anderen. Op deze manier kunnen diverse bestaande dakbedekkingen eenvoudig opnieuw waterdicht gemaakt worden.

Liquid Rubber HBS200 kan gemakkelijk aangebracht worden met kwast of roller om dak-details af te dichten zoals; doorvoeren, ontluchtingen, afvoeren, opstanden, daktrimmen, lichtkoepels en ramen.

Liquid Rubber SprayGrade kan ook toegepast worden als waterdichte laag op nieuwe daken. Zo hechten de producten bijvoorbeeld op diverse isolatiepanelen zoals PIR, EPS, XPS etc etc. Liquid Rubber kan direct over de isolatie aangebracht worden als naadloze en duurzame waterdichte laag.

Liquid Rubber is ook het aangewezen product voor het afdichten van (dak)goten. Liquid Rubber hecht bijvoorbeeld perfect op zink en lood. Of het nu gaat om een oude en verweerde goot, of een nieuwe goot, Liquid Rubber kan eenvoudig aangebracht worden als duurzaam waterdicht membraan dat gezien de flexibiliteit van 900% gemakkelijk de werking van deze goten kan opvangen.

vloeibaar rubber dakbedekking
vloeibaar rubber op epdm
vloeibaar rubber plat dak
dakafdichting

Vloeibaar rubber

Bekijk portfolio

WEG- & WATERBOUW

Liquid Rubber wordt veelvuldig toegepast als afdichtings- of beschermingsmembraan bij allerhande Weg- en Waterbouw constructies. Zo wordt het vloeibare en naadloze Liquid Rubber membraan o.a. toegepast op betonnen brugdekken, composiet brugdekken, parkeerdekken, paarkeergarages, hellingbanen, tunnelconstructies en vele andere toepassingen.

Liquid Rubber is ook perfect toepasbaar als waterdichte bescherming laag onder het asfalt. Al het vocht en regenwater wat door het asfalt heen trekt zal dankzij Liquid Rubber geen penetratie vinden in de onderliggende constructie en daardoor zal er ook geen schade of lekkage ontstaan. Dit kan ideaal zijn bij bijvoorbeeld tunnels, bruggen en parkeergarages of parkeerdekken.

Alle systemen van Liquid Rubber worden koud aangebracht en zijn volledig milieuvriendelijk. Een uiterst interessante bijkomstigheid bij dit duurzame afdichtingssysteem.

vloeibaar rubber waterdicht laag
vloeibaar rubber parkeergarage
vloeibaar rubber afdichting
vloeibaar rubber coatings

Vloeibaar rubber

Bekijk portfolio

CORROSIEBESCHERMING

Corrosie is het proces waarbij metalen onder invloed van zuurstof en water gaan roesten. Bij corrosie wordt een oxidatielaagje aan het oppervlak van het metaal gevormd. Corrosie is een drastisch probleem en komt dus ook voor in allerlei situaties. Corrosiepreventie of het behandelen van corrosie is van essentieel belang in veel gevallen.

Liquid Rubber wordt zowel toegepast als corrosiepreventie als corrosierenovatie. Liquid Rubber is volledig waterdicht, bestand tegen diverse chemicaliën en bestand tegen zoutdampen. Het product hecht perfect op diverse stalen ondergronden en kan op die manier veel situaties duurzaam beschermen tegen corrosie. Liquid Rubber heeft het voordeel dat het volledig hechtend is op de ondergrond en de aanraking met zuurstof en water voorkomen. Mocht er eventueel een mechanische beschadiging optreden, dan zal de corrosie zich nooit verder ontwikkelen dan op het punt waar er een mechanische beschadiging heeft plaatsgevonden. Ook is de mechanische beschadiging eenvoudig te herstellen. De vloeibaar rubber coatings van Liquid Rubber vulkaniseren volledig met elkaar.

Ook in bestaande corrosiesituaties is Liquid Rubber uiterst geschikt. Het product hecht op de gecorrodeerde ondergronden en sluit de corrosie volledig af van zuurstof en water. Zonder deze elementen, zal de corrosie niet verder ontwikkelen en neutraliseren.

Zo wordt Liquid Rubber veelal toegepast bij bijvoorbeeld bescherming stalen wanden, stalen constructies, stalen pilaren/zuilen, stalen hallen, stalen panelen, stalen silo’s en nog vele andere constructies.

corrosiebescherming composthallen
corrosiebescherming composthal
vloeibaar rubber op metaal
vloeibaar rubber corrosiebescherming