Waterafdichting dak parkeergarage

Project: Waterafdichting parkeerdek
Beschrijving project:

Steeds vaker worden parkeerdekken gerealiseerd bovenop daken. Zo ook bij dit wooncomplex. Boven op de ondergrondse parkeergarage worden ook parkeerplekken gerealiseerd. Om optrekkend vocht in de aangrenzende woningen en lekkage in de ondergrondse parkeergarage te voorkomen, wordt het gehele parkeerdek waterdicht gemaakt.
Naast het betondek moeten ook alle opstanden, doorvoeren en andere details waterdicht gemaakt worden. Daarom is er gekozen om de producten van Liquid Rubber te gebruiken. Onze vloeibare producten sluiten naadloos aan, waardoor er geen zwakke punten in het waterdichte membraan ontstaan. Eerst zijn alle details, doorvoeren en opstanden voorzien van een laag Liquid Rubber HBS200 en waar nodig bewapend met het Geotextiel. Dit is eenvoudig aangebracht door middel van een blokkwast voor de details en een roller voor de grotere oppervlaktes.
Hierna is het volledige betondek en de details voorzien van een waterdichte laag BelowGrade. Door de vulkaniserende werking van onze producten, vormt dit uit tot één waterdicht membraan. Na volledige uitharding, zal boven op het membraan isolatie worden aangebracht en vervolgens afgewerkt met een laag beton.