Buitenplaats Koningsweg Arnhem

Project: Luchtdicht bouwen AB Sealant
Beschrijving project:

In het bosrijke beukenbos van Arnhem staan drie nieuwe bouwblokken, elk met zeven herenhuizen. Deze woningen, met hun speelse ontwerp, bieden bewoners de keuze tussen een splitlevelwoning, een videwoning of een volledige drielaagse woning. De videwoningen, waarbij de woonruimte op de eerste verdieping is gesitueerd, bieden de mogelijkheid om beneden een werkkamer of atelier te creëren. Wat deze huizen echt onderscheidt, is de zorgvuldige aandacht voor luchtdichtheid en het gebruik van innovatieve producten voor deze doeleinden.

De buitengevels van deze herenhuizen zijn ontworpen met een flexibel grid, waardoor variatie in de plaatsing van ramen, deuren en dakelementen mogelijk is, waardoor elk huis een uniek karakter krijgt. Maar wat deze woningen echt bijzonder maakt, is de aandacht voor luchtdichtheid aan de binnenzijde, wat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie en het comfort voor de bewoners.

De producten van Liquid Rubber zijn gebruikt om de herenhuizen aan de binnenzijde luchtdicht te maken. Deze producten zorgen voor een naadloze afdichting van alle kieren en naden, waardoor ongewenste luchtstromen worden geminimaliseerd en warmteverlies wordt voorkomen. Als aanvulling hierop zijn alle kieren en naden vooraf gedicht met LRE StretchFoam, een flexibel purschuim dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met HBS200 en AB Sealant.

AB Sealant is een sleutelcomponent in het luchtdicht maken van deze herenhuizen. Wat dit product onderscheidt van andere afdichtingsmiddelen is het feit dat het direct overstucbaar is. Dit betekent dat na het aanbrengen van de afdichting geen extra wachttijd nodig is voordat de volgende bouwfase kan beginnen, wat tijd en kosten bespaart tijdens het bouwproces.

Door te kiezen voor deze geavanceerde technieken en producten voor luchtdicht bouwen, kunnen de bewoners van deze herenhuizen genieten van een aanzienlijk verbeterd wooncomfort en lagere energiekosten. Dit maakt deze woningen niet alleen aantrekkelijk op het gebied van design, maar ook op het gebied van duurzaamheid en efficiency.