Kelderafdichting

Project: Kelderafdichting
Beschrijving project:
Als de opdrachtgever wenst om de volledige kelder 100% waterdicht te hebben, dan adviseren wij om met Liquid Rubber de gehele kelder in te pakken. Uiteraard is dit qua kosten hoger dan het afdichten van alleen de naden, maar dan wordt er wel een volledige waterdichtingsgarantie afgegeven op de gehele kelder.

Op veel plaatsen is de grondwaterstand dusdanig hoog dat de kelderwand onder een constante waterdruk staat. Mocht er in het beton van de kelderwand een kleine scheur ontstaan, dan is het afdichten van alleen de naden niet genoeg gezien het vocht dan via de scheur(en) haar inweg kan vinden. Wanneer Liquid Rubber de volledige kelderwand voorziet van een flexibel waterdicht membraan, is de waterdichting 100% gegarandeerd.

De kimnaad wordt allereerst ingewerkt met het 1-component product Liquid Rubber HBS200 gecombineerd met een geotextiel. Dit zorgt ervoor dat dit kritische detail op een solide manier is afgedicht. Vervolgens wordt Liquid Rubber BelowGrade direct op de kelderwand gespoten. Dit product wordt aangebracht in een laagdikte van 2mm en hard uit to een blijvend flexibel membraan van 900%. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat bewegingen of eventuele (haar)scheuren opgevangen kunnen worden.

Liquid Rubber BelowGrade sluit volledig naadloos aan op Liquid Rubber HBS200 waardoor de afdichting geen zwakke plekken of naden kent. Een hoogwaardige kwalitatieve afdichting die vele jaren mee zal gaan.