Balkonafdichting

Project: Balkonafdichting met Liquid Rubber BelowGrade
Beschrijving project: Een balkon wordt vaak blootgesteld aan vocht en temperatuurschommelingen. Het is daarom essentieel dat er een goede waterdichting wordt gerealiseerd voordat er een afwerklaag wordt geplaatst.

Bij dit balkon zijn de opstanden eerst ingewerkt met Liquid Rubber HBS200 en vervolgens bewapend met geotextiel. Nadat het geotextiel in de opstanden is verwerkt wordt een tweede laag HBS200 aangebracht over de net geplaatste geotextiel. Op deze manier is dit detail al volledig voorzien van een waterdichte laag.
Vervolgens wordt het gehele oppervlak ingespoten met een 2mm dikke laag Liquid Rubber BelowGrade. Er is gekozen voor de Liquid Rubber BelowGrade gezien het oppervlak later afgewerkt wordt met een tegellaag en daarom niet blootgesteld wordt aan UV.
Liquid Rubber BelowGrade en Liquid Rubber HBS200 vulkaniseren tot één membraan en vormen een uiterst flexibele laag. Als het product gedroogd is dan kan er een cementgebonden tegellijm over Liquid Rubber heen aangebracht worden. Vervolgens kan er een tegellaag geplaatst worden om het systeem compleet af te werken.

De lekkages zijn verholpen en de opdrachtgever is dik tevreden met de werkwijze van deze applicateur met Liquid Rubber.