Kelderafdichting

  • Vloeibare Coating kelder
  • Vloeibaar rubber coating
  • Kelder waterdicht maken
  • Kelder lekkage oplossen
  • Kelder afdichten
Vloeibaar rubber

Kelderwand

Waterlekkages in kelders is een veel voorkomend probleem. Vaak wordt er dan gekozen voor een vochtscherm aan de binnenzijde van de kelder. Maar dan heeft het vocht nog altijd de mogelijkheid om in de keldermuur te kruipen. Omdat de waterdruk erg hoog kan oplopen, kan het zo zijn dat de lekkage dan verlegd wordt in plaats van verholpen wordt. Daarom adviseren wij altijd om een kelder aan de buitenzijde af te dichten. Niet in alle renovatie situaties is dit mogelijk, daarom adviseren wij om dit tijdens de nieuwbouw mee te nemen als een preventieve afdichting. Door eventuele grondbewegingen of verzakkingen kunnen er gemakkelijk (haar)scheuren ontstaan in een kelderwand. Hierdoor kan vocht eenvoudig een intrede vinden. Liquid Rubber BelowGrade kan de volledige kelderwand inpakken en waterdicht beschermen. Gezien het product volledig naadloos en blijvend flexibel is (900%), kan het product eenvoudig de eventuele bewegingen opvangen.

Kelderdoorvoer

Kelderdoorvoeren dienen op een juiste manier afgedicht te worden. Een kelderdoorvoer is vaak gemaakt van PVC, PE of een andere kunststof variant. Liquid Rubber HBS200 kent hierop een perfecte hechting. Het product kan eenvoudig aangebracht worden rondom de doorvoer om zo een waterdichte afdichting te realiseren.

Kimnaad

De kimnaad is de aansluiting van de fundering naar wand. Deze afdichting is altijd onder het maaiveld en heeft daarom te maken met een vochtbelasting. De aansluiting dient waterdicht afgedicht te worden om zo geen waterpenetratie te krijgen in de constructie. Liquid Rubber HBS200 wordt eenvoudig aangebracht in combinatie met een Geotextiel. Op deze manier wordt al het vocht buiten gehouden.