Prefab Gevelelementen afdichten

Project: Noorderwinkels Nagele
Beschrijving project:Nagele is een uniek dorp dat compleet bedacht is op de tekentafel volgens een strak stedenbouwkundig plan. Een groot aantal architecten wilden van het dorp een voorbeeld maken waar de nieuwste ideeën en modernste technieken een plek kregen. Bijzonder in Nagele is de ruime aanleg, het vele groen en de huizen met platte daken.

Zo ook dit nieuwe project, een waardevolle toevoeging aan dit unieke dorp. Deze riante achttien woningen worden uiterst duurzaam ontwikkeld. Circulair bouwen is het uitgangspunt. De basisingrediënten worden voorzien van een identiteit en opgeslagen in een materialenpaspoort. Wanneer er een verbouwing plaatsvindt of wanneer de woningen worden gesloopt, kunnen de bouwmaterialen opnieuw worden gebruikt of geretourneerd naar de leverancier.

Het houten casco zal worden voorzien van prefab SIPS panelen waarop steenstrips gemonteerd zijn. Deze elementen worden elders opgebouwd. Liquid Rubber wordt rondom deze elementen aangebracht voor de luchtafdichting. Op de onder- en bovenzijde wordt een waterkering gerealiseerd, om zo het element te beschermen tegen regen en onderliggen vocht. Tot slot wordt op locatie de aansluitingen van de HSB-elementen aan de betonvloer voorzien van een laag Liquid Rubber.