Platdak bedrijfshal

Project: Volledig herstellen van het dak van een bedrijfshal
Beschrijving project:
Bij een dak van een zakelijk pand in Staphorst is het dit keer goed fout gegaan. De opdrachtgever had gekozen voor een andere zwarte, vloeibare dakbedekking. Kwestie van erop spuiten en klaar is Kees. Zou je zeggen. Maar dit keer niet.

Na de eerste de beste regenbui bleek het dak aan alle kanten lek en droop het bruine water aan de binnenkant van het pand langs de muren. Toen de bui over was, bleek dat het hele dak aangevreten was en in nog ergere staat dan voor de behandeling. De verwerker gaf niet thuis en ook bij de leverancier van het product werd men niet geholpen. Maar er was wel een probleem dat moest worden opgelost.

Samen met een gecertificeerde Liquid Rubber verwerker heeft Liquid Rubber Europe de situatie ter plaatse opgenomen en advies voor herstel uitgebracht. De opdrachtgever was (logisch) nogal sceptisch over weer “dat zwarte goedje”, maar gaf ons toch een kans.

En gelukkig maar, het hele dak weer als nieuw gemaakt. Eerst werden alle hoeken bewerkt met Liquid Rubber HBS200, verstevigd met Geotextiel. Daarna zijn er nieuwe platen dakbedekking aangebracht die vervolgens helemaal afgespoten zijn met een naadloze, waterdichte laag SprayGrade.

Inmiddels zijn er al heel wat hoosbuien overheen gegaan, maar het dak is nu ècht waterdicht! De opdrachtgever is weer tevreden en dan met name over de snelheid van handelen en de kwaliteit van het advies èn van Liquid Rubber. Blijkt dat dus niet alle zwarte vloeibare coatings over één kam te scheren zijn…