Dakrenovatie

Project: Dakrenovatie onder bijzondere omstandigheden
Beschrijving project:
Zo’n 6 maanden geleden is het bedrijf Geneco Services & Solutions uit Walvis Baai (Namibië) een applicatiepartner geworden van Euro Rubber. Dit bedrijf is gelegen in de westerse kuststreek van Namibië en opereert in de steden Walvis baai, Swakopmund en Henties baai. Dit gebied kampt met grote problemen in constructie door de enorm hoge concentratie zout in de lucht. Het zout tast alle constructies aan en met name staal en beton hebben het zwaar te voorduren in dit klimaat. Een goede bescherming tegen zout is dus van essentieel belang voor een lange levensduur van een constructie.

Liquid Rubber beschikt over de perfecte producten om de lokale constructies te beschermen tegen de zout invloeden. Liquid Rubber kent een zeer hoge zout resistentie waardoor het zout niet door Liquid Rubber heen zal penetreren. Een ander bijkomend voordeel is dat Liquid Rubber volledig naadloos is. Daardoor zal het zout geen zwakke punten vinden om alsnog de onderliggende constructie aan te kunnen tasten.

Dit bestaande bitumendak was na één jaar al zeer verslechterd waardoor een renovatie nodig was. Nadat het gehele oppervlak goed is gereinigd, is een eerste laag Liquid Rubber HBS200 aangebracht. De opstanden en slechte naden zijn bewapend met Geotextiel alvorens het geheel voorzien werd van een tweede laag.

Een volledig naadloos, waterdicht én zout-bestendig membraan dat er voor zal zorgen dat dit dak nog jaren goed zal blijven.