Waterdichting kelder met Liquid Rubber HBS200

Nooit meer een bericht missen? Abonneer nu op onze nieuwsbrief!

Project:
Waterdichting kelder met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
Zowel in Woningbouw als in Utiliteitsbouw vormen kelders altijd een uitdaging als het aankomt op een goede waterdichting. Een kelder kent diverse kritische punten zoals de kim-aansluiting en bijvoorbeeld de verticale naden. Het afdichten van deze kritische aansluitingen is uiterst noodzakelijk.

Bij dit woningbouwproject is er door de opdrachtgever gekozen om alleen de kimnaad en verticale naden af te dichten aangezien dat de meest kritische punten zijn. De betonnen ondergrond dient altijd zorgvuldig te worden gereinigd zodat de betonsluier volledig verwijderd is. Op deze manier kan Liquid Rubber een perfecte hechting garanderen. Na het reinigen van de kelder wordt Liquid Rubber HBS200 direct op de ondergrond aangebracht. Dit 1-component product behoeft geen primer waardoor het zeer eenvoudig verwerkt kan worden. Liquid Rubber HBS200 kan aangebracht worden met een kwast, roller of spuitsysteem. Allereerst is de kimnaad volledig ingewerkt met HBS200 en direct bewapend met een Geotextiel. Dit zorgt voor een sterke overgang van fundering naar kelderwand. Vervolgens wordt er nat-in-nat een tweede laag HBS200 aangebracht over het Geotextiel.

Nadat de kim zorgvuldig is ingewerkt worden de verticale naden op dezelfde manier ingewerkt. Liquid Rubber HBS200 kent een blijvende flexibiliteit van 900% en kan daardoor de werking in de kelder eenvoudig opvangen.

Liquid Rubber realiseert in dit project een volledige en duurzame waterdichting op de kritische punten van de kelder.

Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube

Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video’s die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!