Parkeergarage

Project: Waterkeren en afdichten parkeergarage
Beschrijving project:
Eind 2011 werd een Liquid Rubber verwerker benaderd voor het waterdicht maken van deze parkeergarage. Lekkende voegen en naden in betonvloer en wandaansluitingen brachten schade toe aan de stalen constructieliggers. De parkeergarage moest dus behandeld worden, waarbij ook het esthetische eindbeeld een belangrijk aspect was.

De verwerker heeft voor dit project gekozen voor Liquid Rubber, omdat de producten uit deze range garant staan voor een waterdichte oplossing en daarnaast in kleur en textuur aangebracht kunnen worden.

Voor de afdichting van de voegen en de naden bij de wandaansluitingen is gekozen voor de HBS200, verstevigd met Geotextiel. Daaroverheen is een lichtgrijze laag Acritech aangebracht met antislip-structuur.

Voor het afdichten van een groot aantal dilatatievoegen in het gebouw is gebruik gemaakt van de JointFiller. Verder zal het bovenste parkeerdek, dat zich in de open lucht bevindt, behandeld gaan worden met de Acritech in grijs en anti-slip.

Ondanks de lage temperaturen kon deze opdracht gewoon doorgaan door toevoeging van Liquid Rubber WinterGrade, een product uit de Specials serie die Liquid Rubber coatings geschikt maakt voor verwerking bij temperaturen onder 0˚C.