Eiffelgebouw

Project: Luchtdicht bouwen met HBS200
Beschrijving project:
Luchtdicht bouwen komt voor in alle soorten en maten. Dit werk betreft een bijzondere renovatie van het Eiffelgebouw in Maastricht. Het eiffelgebouw ligt in het voormalige Sphinxkwartier. Het voormalige fabriekspand staat al ruim 10 jaar leeg en wordt nu volledig gerenoveerd tot hotel, loftwoningen en kantoorruimten. Uiteraard dient dit renovatiewerk ook een bepaalde luchtdichtheid te halen. Het afdichten van de kozijnaansluiting blijft een kritisch punt om de juiste luchtdichtheid te halen. Bij dit werk is wederom voor Liquid Rubber gekozen gezien de goede, snelle en effectieve manier van afdichten.

Liquid Rubber HBS200 is aangebracht op de aansluiting van kozijn naar gevel. Liquid Rubber heeft een zeer breed hechtingsvermogen waardoor het perfect hecht op de verschillende ondergronden. Het product wordt vloeibaar aangebracht en hard uit tot een volledig naadloos en blijvend flexibel membraan. Gezien Liquid Rubber vloeibaar wordt aangebracht, kan het zeer eenvoudig de knelpunten als de kozijnankers meenemen. Gezien het product naadloos is, kent het geen zwakke punten.

Een zeer goede en snelle manier van luchtdicht afdichten. Ook hecht Liquid Rubber HBS200 op licht vochtige ondergronden waardoor er bijna altijd gewerkt kan worden. Liquid Rubber wordt hier gedurende de koude en natte wintermaanden gewoon verwerkt. Iets wat voor veel producten onmogelijk is.