Nieuwsbrief #90 – Februari 2021

Deze en alle nieuwe nieuwsbrieven van Liquid Rubber per mail ontvangen? Abonneer nu en mis nooit meer iets van Liquid Rubber!

Project: Prefab element afdichting

Beschrijving: Nagele is een uniek dorp dat compleet bedacht is op de tekentafel volgens een strak stedenbouwkundig plan. Een groot aantal architecten wilden van het dorp een voorbeeld maken waar de nieuwste ideeën en modernste technieken een plek kregen. Bijzonder in Nagele is de ruime aanleg, het vele groen en de huizen met platte daken.

Zo ook dit nieuwe project, een waardevolle toevoeging aan dit unieke dorp. Deze riante achttien woningen worden uiterst duurzaam ontwikkeld. Circulair bouwen is het uitgangspunt. De basisingrediënten worden voorzien van een identiteit en opgeslagen in een materialenpaspoort. Wanneer er een verbouwing plaatsvindt of wanneer de woningen worden gesloopt, kunnen de bouwmaterialen opnieuw worden gebruikt of geretourneerd naar de leverancier.

Het houten casco zal worden voorzien van prefab SIPS panelen waarop steenstrips gemonteerd zijn. Deze elementen worden elders opgebouwd. Liquid Rubber wordt rondom deze elementen aangebracht voor de luchtafdichting. Op de onder- en bovenzijde wordt een waterkering gerealiseerd, om zo het element te beschermen tegen regen en onderliggen vocht. Tot slot wordt op locatie de aansluitingen van de HSB-elementen aan de betonvloer voorzien van een laag Liquid Rubber.

  

Project: Elementafdichting

Beschrijving: 
House of Delft is een innovatief en spraakmakend project waarin de pioniers van Delft worden geëerd. Het project is een moderne vertaling van de oorspronkelijke woon- en geboortehuizen van de belangrijke Delftse pioniers. De gevelprofielen en de inverse huizen vertellen de verhalen over de rol die de pioniers van Delft in de geschiedenis hebben gespeelt.

De gevel van dit bijzondere gebouw bestaat vooral uit grote raampartijen. Alle gevelelementen worden aan de binnenzijde rondom afgedicht met Liquid Rubber. ­Deze toepassingen bestaat uit verschillende ondergronden, zoals het hout, betonwanden, purschuim en hoekankers. Doordat bij dit project het HBS200 airless gespoten wordt, kunnen er vele van deze elementen in een dag afgedicht worden.

  

Project: Waterafdichting kimnaad

Beschrijving: In het nieuwe stadshart van Amsterdam Nieuw-West wordt hard gewerkt aan de centrale bouwblokken die het centrum vormen. Naast het moderne wooncomplex met 171 woningen, vormt de plint van het bouwblok een mix van commerciële ruimtes en een parkeergarage.

In de natte groepen van het wooncomplex is de kimfixatie tussen de ruwe betonvloer en opgaand metselwerk voorzien van een waterkering. Liquid Rubber hecht naadloos op vrijwel alle ondergronden, waaronder beton en kalkzandsteen. Ook zijn de stelkozijnen aan de binnenzijde afgedicht. Wanneer deze afdichting volledig is uitgehard zal de cementvloer gestort worden.

Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube

Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video’s die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!