Afdichting hottub

Project: Hottub waterdicht met Liquid Rubber
Beschrijving project:
In Finland barsten ze van de creativiteit. Zo is ook te zien op de foto’s van onderstaand project. Uit een oude stalen container is een frame gemaakt. Dit frame is vervolgens geïsoleerd met XPS isolatie aan de volledige binnenzijde. Alle isolatie panelen is met isolatie-tape afgetaped op de naden, opstanden en lastige hoeken om zo de naden te overbruggen. Vervolgens is aan de Liquid Rubber verwerker gevraagd of het geheel afgedicht kon worden.

De verwerker heeft allereerst een laag Flatcoat gespoten om ervoor te zorgen dat de XPS isolatie haar poreusheid kwijt is. Nadat dit volledig is gedroogd, is er een laag Liquid Rubber SprayGrade aangebracht over het geheel. Dit gespoten systeem wordt aangebracht in een dikte van 2mm en is volledig naadloos. Gezien de vloeibare spuitapplicatie, kan dit product zeer eenvoudig de lastige details afdichten zoals in de hoeken en de diverse opstanden bij de trappen aan de voorzijde.

Als het geheel gedroogd is dan zal de unit in gebruik genomen worden. Een zeer creatieve denkwijze en ook voor Liquid Rubber een leuke klus om in deel te mogen nemen.

De opdrachtgever is tevreden, dus zijn wij dat ook!