Nieuwsbrief oktober

Elke maand publiceren wij een nieuwsbrief uit met daarin de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen maand. Dit kunnen de gerealiseerde projecten zijn, een interview met een verwerker van Liquid Rubber, een update over onze sponsoring en nog veel meer. Wilt u ook elke maand op de hoogte worden gehouden? Meld u aan voor ons nieuwsbrief door een e-mail te naar marketing@liquidrubbereurope.com

Onderstaand treft u alle highlights van de nieuwsbrief of klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

Wie Wat Waar

Project: Renovatie opslagtank met Liquid Rubber SprayGrade
Beschrijving:
Deze ernstig verouderde olie opslagtank was voorzien van een oude bitumen coating. Deze coating was dusdanig verouderd dat het onderliggende staal bloot kwam te liggen. Het staal dient beschermt te worden tegen aanslag van corrosie en dus was Liquid Rubber het aangewezen product om deze opslagtank te renoveren.

Na een grondige reiniging en verwijderen van alle losse delen is de Liquid Rubber SprayGrade direct aangebracht op de bestaande coating en de kale staal delen. Het Liquid Rubber voorziet in een volledig hechtende en naadloze coating over de bestaande situatie. Uiteraard is de Liquid Rubber SprayGrade volledig waterdicht en 100% UV bestendig.

Een mooie en effectieve manier van renoveren. De opslagtank kan nu weer jaren mee.

Flexibele coating

Project: Betonafdichting met Liquid Rubber BelowGrade
Beschrijving:
Betonafdichting komt voor in alle soorten en maten. Helemaal onder een groendak dient het beton extra beschermd en waterdicht afgedicht te worden. Liquid Rubber is voor deze situatie ideaal toepasbaar.

Na het reinigen van de ondergrond zijn alle opstanden ingewerkt met Liquid Rubber HBS200 in combinatie met geotextiel. Vervolgens is het volledige vlak afgedicht met de Liquid Rubber BelowGrade. Dit gespoten systeem wordt eenvoudig en zeer effectief aangebracht en hard uit tot een volledig naadloos en blijvend flexibel (1200%) membraan.

Deze kwalitatief hoogwaardige afdichting zorgt voor een volledige waterkering op het kale beton. Vervlolgens kan het groendak opgebouwd worden.

Vloeibaar Rubber Coating

Project: Dakaansluitingen met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
Dakaansluitingen en dakdetails zijn vaak de plaatsen waar veel lekkages ontstaan. Op dit werk is Liquid Rubber HBS200 gebruikt om diverse dakdetails opnieuw waterdicht af te dichten.

Liquid Rubber HBS200 heeft een uitzonderlijk hechtingsvermogen op diverse ondergronden. Zoals te zien is op de foto’s, wordt de HBS200 direct aangebacht op de glazen bouwstenen en voorziet in een naadloze afdichting tot op de bitumen dakbedekking. Gezien Liquid Rubber HBS200 vloeibaar aangebracht wordt, kan het eenvoudig omgaan met de diverse moeilijke 90 graden hoeken.

Liquid Rubber HBS200 is ook toegepast om de aansluitingen op de bestaande dakopstand te voorzien van een nieuwe waterdichte laag. Hier speelt wederom de eenvoud van de applicatie met Liquid Rubber een belangrijke rol. Het vloeibare systeem wordt direct op de bestaande dakbedekking en afvoeren aangebracht en hard uit tot een naadloos en blijvend flexibel membraan.

Een uiterst effectieve duurzame afdichting met Liquid Rubber HBS200.

Vloeibare Coating

Liquid Rubber tijdens de natte wintermaanden

Nu de wintertijd is ingegaan lijkt het alsof de zomer nog verder weg is. Helaas staan de natte en koude maanden nu voor de deur. Voor de bouw en industrie zijn dit de mindere maanden om te werken. Maar in Nederland moeten we roeien met de riemen die we hebben.

Liquid Rubber heeft een groot voordeel tijdens deze nattere maanden. Ondanks dat Liquid Rubber watergedragen is, is het product niet wateroplosbaar. Dit houdt ook in dat Liquid Rubber gewoon aangebracht kan worden op licht vochtige ondergronden. Op het moment dat een poreuze ondergrond veel (regen)vocht heeft vastgehouden, maar het geen water uitstoot, kan Liquid Rubber direct aangebracht worden op de natte ondergrond. Het Liquid Rubber zal dan direct een functionele aanhechting maken. De optimale hechting zal in de periode daarna plaatsvinden.

Belangrijk om te weten is dat als Liquid Rubber aangebracht wordt op een vochtige ondergrond, dat het vocht een uitweg moet hebben. Liquid Rubber zal het vocht opsluiten dus moet het via een andere zijde een uitgang vinden.

De applicatie mogelijkheid op deze licht vochtige ondergronden zorgt ervoor dat Liquid Rubber flexibel toegepast kan worden, helemaal in de natte wintermaanden.

Mocht u vragen hebben over de applicatie mogelijkheden met Liquid Rubber op vochtige ondergronden, stel uw vraag dan via info@liquidrubbereurope.com of via +31297 58 78 66.

Vloeibaar Rubber